Logo SVK Woondienst JOGI

Frequently Asked Questions


Wat is het verschil tussen een sociale huisvestingsmaatschappij en een sociaal verhuurkantoor?
Een sociale huisvestingsmaatschappij verhuurt woningen uit zijn eigen patrimonium terwijl een sociaal verhuurkantoor woningen doorverhuurt van op de private huurmarkt. 


Er is ook een verschil in het gebruik van de wachtlijst. Een sociale huisvestingsmaatschappij werkt met een chronologische wachtlijst. en een sociaal verhuurkantoor werkt met een puntensysteem


Bij een sociale huisvestingsmaatschappij wordt de huurprijs berekend op basis van je inkomen.
In het sociaal verhuurkantoor betaalt de huurder dezelfde huurprijs aan het sociaal verhuurkantoor, als het SVK aan de eigenaar betaalt. De huurprijs kan wel verminderen door middel van een huursubsidie die vanuit het SVK wordt aangevraagd. De aanvraag voor de huursubsidie wordt individueel bekeken, want niet iedereen komt in aanmerking…


Mag ik een woning weigeren?
Ja dit kan, je kan een woning weigeren op basis van de door u gekozen regio of maximale huurprijs. Dit kan eenmaal zonder puntenverlies.


Hoeveel kost een woning bij het sociaal verhuurkantoor?
Wij werken niet met vaste bedragen. We zijn onderhevig aan de huurprijzen die gevraagd worden op de private huurmarkt maar proberen toch woningen/appartementen/studio’s zo goedkoop mogelijk te verhuren.


Kan ik mijn contract vroegtijdig opheffen?

Nee, de contracten lopen minimaal 9 jaar waarbij opzegmogelijkheden uitgesloten zijn. Woondienst JOGI wilt zijn huurders een stabiele, kwalitatieve woonst aanbieden wat onmogelijk is via verhuringen op korte termijn. 

Vind je het antwoord op je vraag hier niet? Neem vrijblijvend contact met ons op en dan helpen we je graag verder.